Εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης 2023 - Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων

otrdiena 2023. gada 9. maijs 13:00 18:00
Greece

Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου -Ημέρα της Ευρώπης- γιορτάζουμε την ειρήνη, την ενότητα και τη συνεργασία στην Ευρώπη, καθώς και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που μας ενώνουν.

Φέτος η Ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί και την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους δεξιοτήτων.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση μας στην Αθήνα 

  • Τρίτη 9 Μαΐου (13.00-18.00),

  • Ωδείο Αθηνών,

  • με θέμα  «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων» 

Η εκδήλωση μας θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες που χρειάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα σε αυτές που είναι σημαντικές στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης - με κεντρικό ομιλητή, από την Αθήνα, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά : στόχος είναι να έχουμε ένα ζωντανό διάλογο για τις δεξιότητες με νέους από Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια / σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις - και βέβαια με τους εθελοντές της πρωτοβουλίας www.mazi.eu !

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό από τις Πρεσβείες των κρατών-μελών καθώς και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), από Ευρωπαϊκούς φορείς και δίκτυα καθώς επίσης και από δημόσιους φορείς.


Εγγραφές️ https://europa.eu/!gJ4cQd