Ημερίδα Ενημέρωσης και Εργαστήριο Κυκλική Οικονομίας

Σε συνεργασία με το 4ο ΓΕΛ Ρόδου- Σχολείο Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

kedd 2024. március 26. 12:00
péntek 2024. március 29. 14:00
Görögország

Το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (Φο.Δ.Σ.Α.), ο Δήμος Ρόδου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην «Ημερίδα Ενημέρωσης και στο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 26 έως και τις 29 Μαρτίου 2024, στη Ρόδο (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, Κτίριο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πλατεία Ελευθερίας 1), με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης από ενδιαφερομένους όλων των νησιών της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».


Το Έργο συντονίζεται από το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου του Υπουργείου Τουρισμού και το 4ο ΓΕΛ Ρόδου – Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου 2024, 12:00-15:30 θα διεξαχθεί η Ημερίδα Ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.


Επιπλέον, από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2024, 09:00-15:00, θα διεξαχθεί το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού, στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους εταίρους του Έργου. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..


Η συμμετοχή γίνεται με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Ρόδο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης ePresence για τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/ZsrDnAHRGYXNhUqs5